El fabricant de mobiliari garrotxí Resol entra a Rússia de la mà d´Ikea

El fabricant de mobiliari de plàstic Resol ha començat a exportar productes al mercat rus, on espera facturar durant aquest primer exercici al voltant d'un milió d'euros.
La clau del desembarcament a Rússia es troba en una operació amb la multinacional Ikea, ja que el fabricant català de mobiliari decorarà vuit establiments de la companyia sueca a Rússia, segons que ha anunciat Resol en un comunicat.

En concret, l'acord assolit implica la venda de 3.000 cadires i 800 taules a Ikea, cosa que aportarà uns ingressos de mig milió d'euros a Resol. El director general del fabricant català, Francesc Canals, ha assegurat en la nota informativa que "l'acord amb Ikea suposa l'entrada de Resol en un mercat de gran valor estratègic, ja que facilitarà l'accés dels productes a d'altres ?països de l'Est".

El negoci de mobiliari va aportar a la societat Ressol una facturació de 24,7 milions d'euros el 2010, de la qual un 30% provenia del mercat internacional. 
Un altre dels mercats exteriors en els quals la companyia garrotxina es va introduir l'any passat i que enguany vol potenciar és els EUA. La línia de productes de disseny d'autor "Resol Dd" és la que té major acceptació en aquest mercat. Entre els principals clients dels EUA, Resol ha tancat acords amb cadenes de botigues en mobiliari de disseny capdavanteres, com Frontgate. /Font