20 Concurs de Disseny del Moble de Manacor



L'Associació Empresarial de la Fusta de Balears convoca el 20 Concurs de Disseny del Moble de Manacor, d'àmbit estatal. Els objectius del Concurs són: obtenir solucions innovadores en el camp del mobiliari i establir-hi vies de desenvolupament, perfeccionament i promoció professional per a dissenyadors i estudiants de disseny.

PARTICIPANTS
S'estableixen tres categories, en les quals es pot participar individualment o en equip.

> Categoria A
PROFESSIONALS DEL DISSENY
Poden participar-hi tots els professionals relacionats amb
el món del disseny.

> Categoria B
ESTUDIANTS DE DISSENY
Poden participar-hi tots els qui cursin estudis relacionats
amb el disseny (se'ls demanarà la documentació que
acrediti aquesta situació).

En l'àmbit balear:
> Categoria C
ESTUDIANTS DE FINS A DIVUIT ANYS
Aquest apartat s'adreça a estudiants amb un límit d'edat de fins a divuit anys, amb la qual cosa es pretén atreure l'atenció dels joves envers el camp del disseny industrial. No poden participar en el Concurs els membres del jurat, així com llurs familiars o empleats, ni tan sols com a col·laboradors dels projectes.

TEMA
Per als participants de les categories A i B, el tema és de lliure elecció dins l'àmbit del mobiliari per a l'habitatge, per a l'hoteleria i el mobiliari urbà. Es valoraran les aportacions innovadores que contribueixin a aixecar el nivell de qualitat dels productes. S'analitzarà, alhora, la seva relació amb els següents aspectes: costos de producció, compliment de les funcions previstes i ergonomia. Els dissenys han de presentar-se de manera que, en la majoria de casos, els elements que integrin el mobiliari es puguin fer de fusta, d'una manera mecanitzada i seriada. En la categoria C s'estableix com a tema el mobiliari per a l'habitatge.

És un requisit imprescindible que el producte sigui original, inèdit i que no s'hagi donat a conèixer públicament en una data anterior al Concurs. Tots els dissenys presentats s'han de sotmetre al jurat.

PREMIS
S'estableixen els següents:

> Categoria A: 1er premi 4.500 ¤ / 2on premi 2.000 ¤
> Categoria B: 1er premi 1.500 ¤ / 2on premi 700 ¤
> Categoria C: 2 premis 150 ¤

Els jurats poden declarar desert el Concurs en qualsevol de les categories. En aquest cas, poden repartir els premis en metàl·lic entre els seleccionats que determinin. Es poden atorgar dos accèssits de 300 euros, en cadascuna de les categories A i B, als treballs que per la seva qualitat
mereixin ser destacats.

A tots els participants del Concurs se'ls comunicarà per escrit l'informe del veredicte del jurat i la relació de guanyadors.

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ
El termini de presentació de treballs al Concurs acaba a les 14.00 hores del dia 30 de març de 2007, data en què han de romandre dipositats a la seu de l'Associació, presentats personalment o per tramesa amb justificant de recepció. Aquests treballs s'han d'adreçar a:
Associació Empresarial de la Fusta de Balears
Carrer de l'Alegria, 63-2n, 07500 Manacor
Tel. 971 552 959 (de 8.00 a 14.00 h)

Els participants poden fer les consultes que siguin necessàries adreçant-se a info@fusta.com, o per telèfon a l'Associació Empresarial de la Fusta de Balears. Cada participant només pot presentar una proposta de disseny.

+ informació

.